Følg renovering av fullriggeren Sørlandet sommeren 2024 - uke 12
De siste skrogplatene på skoleskipet Sørlandet er på plass

Følg renovering av fullriggeren Sørlandet sommeren 2024 - uke 12

Skoleskipet Sørlandet står på verftet "Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter" (BDF) i Kristiansand og skal gjennomgå reparasjoner av skroget, få nytt stordekk, overhale riggen, og mye annet. Verftsperioden er planlagt å vare fra 20. mai 2024 til 25. august 2024. Nytt skoleår om bord begynner den 31. august 2024, og da må skuta være klar. Prosjektet er beregnet til å koste mellom 32 og 34 millioner kroner avhengig av om det dukker opp arbeider som ikke er tatt med i planene. Disse arbeidene er nødvendige for å fornye seilingstillatelsene for fem nye år og bli klar til å være en av hovedattraksjonene under Tall Ships Races Kristiansand 2025. Se bilder nederst på siden.

Fremdriten er fortsatt god på verkstedet. Med stort sett fint vær blir mye gjort.

Ankrene ble inspisert på nytt av DVN etter andre runde med sliping og de ble dessverre ikke godkjent. Nye identiske ankere er funnet og vil bli kjøpt inn. DNV krever imidlertid godkjenningsdokumenter av ankrene, som foreløpig ikke kan fås fra leverandøren. Alternative test- og godkjenningsordninger diskuteres med DNV.

HFS (Hardanger Fartøyvernsenter) har fullført sine arbeider og returnert til basen. Sliping av dekkene utført, og det nye stordekket har fått fire strøk linolje. Et siste strøk venter.

Styrbord banjerdekk slipt og fikk 3 strøk lakk i løpet av helgen.

Siste skrogplate er nå på plass og stålarbeidene er fullført.

HMI har installert køyene på babord side. Finpuss pågår. Styrbord side er nå fullt tilgjengelig for HMI. Endelig kledning langs skipssidene starter 12.08, etterfulgt av montering av køyer mm.

Ny betong og gulv er laget i banjerpantry. Sluttlakk og anti-skli påføres før installasjon av utstyr.

Kapteinens bad er nesten ferdig. Noe rørleggerarbeid gjenstår.

Fremre lugarer utført med nye bad og tak på plass. A/C rør, elektrisk og maling gjenstår.

Lineboring av hylse til propellaksel er fullført. Hundested Propeller kommer tilbake neste uke for montering av propell og aksel.

Presenninger er fjernet. Stillas og tildekking langs skipssiden gjenstår.

Overflateklargjøring for utvendig maling av skrog pågår. Værmeldingen for den kommende uken er ikke så bra, derfor er det fullt fokus på rask fremgang i tørre perioder.

Flere bilder nedenfor.

No items found.

Flere nyhetssaker